Hírek
 
Hyeres Oympic Week
Szerző: Székely-Nagy Katalin sajtófőnök MVSZ
Dátum: 2010. április 24-30.
Hyeres Oympic Week

42. Olimpiai Hét - Hyeres Világkupa sorozat

2010. április 24-30. Hyeres (F)



700 versenyző részvétel került sor az egyik legnépszerűbb nemzetközi vitorlás versenyre a franciaországi Hyeres-ben április utolsó hetében.


Ez a verseny általában erős szélben zajlik, de idén megtréfálta az időjárás a résztvevőket. Kevés futamot sikerült csak megrendezni, azokat is gyenge szélben, így ezúttal azok is jó eredményeket tudtak elérni, akik nem kedvelik a nagy szeles futamokat. Volt olyan nap, amikor a teljes 49-es mezőny este fél tízkor jött be a vízről, mert olyan későn tudtak csak futamot rendezni nekik.


Magyarországot több hajóosztályban is képviselték versenyzőink. Kimagasló eredményt ért el a 470-es Szigethi Botond-Joó Kristóf páros, akik remek szerepléssel 90 egység közül a 36. helyen fejezték be a versenyt. A másik magyar 470-es egység ezúttal nem jutott be az arany csoportba, de sok esélyessel történt ugyanez a gyenge szél miatt. Az ezüst csoportban azonban a Sallai-Perjés kettős is magára talált, és a futamok során második helyet is sikerült elérnie.


Jól szerepelt finnben Pál Gaszton is: 52 vitorlázóból a 27. pozíciót érte el. Sajnos Beliczay Márton az utolsó három futamban nem tudott rajthoz állni, mert még kint a vízen egy orosz versenyző nekiütközött a vadonatúj hajójának, amely teljesen összetört.


A legnépesebb mezőnyben, a lasereseknél Berecz Zsombor jól kezdett, egy 12. és egy 11. helyet is megszerzett, majd bejutott az arany csoportba és végül 140 induló közül a 44. helyen végzett. Tomai Balázs középmezőnyben fejezte be a viadalt, Arató Richárd pedig, aki már január óta Franciaországban a SailCoachnál edz és készül a versenyekre, a mezőny végében található.


Laser Radialban a két magyar női résztvevőnk egymás mögött végzett, Hegedűs Fanni és Karé Réka 80 indulóból az 56. és az 57. helyen végzett a versenyen, pedig mindketten fejeztek be futamot a 7. helyen is.


Két magyar szörfösünk közül Detre Dia (Kenese Marina Port) a 21. helyen végzett. Fizikailag és szellemileg is küzdelmes volt a gyenge szeles futamokat teljesítenie, és sok olyan versenyzőt megelőzött, akik jó eredményeket szoktak elérni. Gádorfalvi Áron a 90 indulóból a mezőny második felében fejezte be az hyeres-i olimpiai hetet.


Eredmények:

470

36. Szigethi Botond-Joó Kristóf (BYC-VVSI)

50. Sallai Gábor-Perjés Bálint (VVSI)


Laser

44. Berecz Zsombor (VVSI)

87. Tomai Balázs (BYC)

137. Arató Richárd (YCBP)


Laser Radial

56. Hegedűs Fanni (BYC)

57. Karé Réka (BYC)



Finn

27. Pál Gaszton (BYC)

46. Beliczay Márton (BYC)


Szörf női

21. Detre Dia (Kenese Marina Port)


Szörf férfi

60. Gádorfalvi Áron (Kenese Marina Port)


Részletes eredmények a verseny honlapján (http://sof.ffvoile.net/) érhetőek el.


Fotók: Hyeres1, Hyeres2

Székely-Nagy Katalin

sajtófőnök
 
 
Miért jó katamaránozni?
LG 32LE5300 LED televízió A portál azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson Önnek a hajóbérlésben, útitárs keresésben, hajóskapitány választásban. Az oldal függetlenségét az bizonyítja, hogy törekszünk partnerként kapcsolatot létesíteni az összes a Magyarországon található tengeri hajóbérléssel foglakozó céggel. Hajóbérlés! Önnek nem kell egyesével felkeresnie a hajó charter cégeket, elég kitöltenie egy adatlapot, mi továbbítjuk a rendszerünkben található összes hajóbérlettel foglakozó cégnek, melyek ajánlatából Ön kiválaszthatja a legjobbat. Útitárs keresés! Sokan vannak, akik elmennének hajózni, de kevesen vannak egy hajóhoz. Mi megpróbáljuk összehozni a hajózni vágyókat, hogy ne kelljen lemaradniuk egy egész életre kiható élményről. Hajós kapitány (Skipper)! Nem ismer senkit, aki rendelkezik a megfelelő jogosítvánnyal, tapasztalattal a kiválasztott vízterületen. Ebben próbálunk segíteni, a folyamatosan bővülő adatbázisunkból Ön kiválaszthatja, fénykép, önéletrajz, vitorlás múlt alapján az Önnek legszimpatikusabb skippert. Ne feledje nálunk állandóan Boat Show van!
main_site_boat