Hírek
Africa-Europe Challenge
Szerző: Marko
Dátum: 2010.06.01
AEC Yacht Verseny

Az AEC rendezősége a pontos versenyprogramot, valamint a versenykiírást 2010.06.01-jén teszi közzé.

*

A verseny keretében a flotta körülhajózza Afrikát, miközben a lehető legtöbb tengerparti afrikai országban megáll, és ott 7-10 napot tartózkodik.
*

Afrika körülhajózása nyílt nevezésű vitorlás verseny, amely alapvetően olyan amatőr vitorlázók számára kerül kiírásra, akik rendelkeznek megfelelő gyakorlattal nyílttengeri versenyen való részvételre – ugyanakkor profi vitorlázók jelentkezését is várjuk.
*

A részvétel nem kizárólag a teljes versenyre vonatkozik, hanem egyes szakaszokon is részt vehetnek a jelentkezők.
*

A versenyben résztvevő hajókat részben a verseny rendezősége biztosítja a csapatok számára, amely hajók egységes, ún. one-design flottát képeznek, valamint saját hajókkal is indulhatnak a résztvevők.
*

A verseny egyrészről szakaszokból áll a megállókat jelentő egyes országok között, másrészről pályaversenyekből, amelyek az egyes állomásokon kerülhetnek megrendezésre.

További információk a versenyről

* A verseny ún. „open” kategóriájú, ami azt jelenti, hogy a világ bármely nemzetének hajói, sportolói részt vehetnek rajta. Az „Africa-Europe Challenge” elnevezés arra utal, hogy a verseny mellé rendelt események elsősorban Afrika és Európa nemzeteinek közeledését, kapcsolatát hivatottak erősíteni.
* A versenyre jelentkező hajók esetében az ún. „nemzeti csapatok” csak a teljes AEC-programra nevezhetnek, míg az „egyéni hajók” nevezhetnek egyes szakaszokra is.
* A verseny végeredménye az AEC teljes távján hajónként, összpontszám alapján dől el, illetve a résztvevők teljesítménye minden szakaszon külön-külön is értékelésre kerül.
* A hajókon szakaszonként van lehetőség legénységet változtatni.
* A Rendezőség az alábbi kategóriákat hirdeti meg:
o Nemzeti csapatok
+ A nemzeti csapatokat – országonként egy hajót – az egyes országok nemzeti jacht szövetségei nevezhetik meg (a legénység szakaszonként változtatható).
+ A nemzeti csapatok hajóit a Rendezőség által megjelölt, ún. one-design flottákból lehet választani annak érdekében, hogy a nemzeti csapatok azonos feltételekkel versenyezhessenek.
o Egyéni nevezők
+ Bármilyen hajóval lehet a versenyre nevezni, ami megfelel a versenykiírásnak. (A Rendezőség 15 m LOA-ban limitálja a nevezhető hajók méretét.)
+ A versenyben résztvevő hajóknak ORC-számmal kell rendelkezni.
+ Az AEC lehetőséget biztosít „cruiser” részvételre is. Ebben az esetben – versenyen kívül – bármilyen hajóval részt lehet venni a túrán, ami megfelel a kiírásban szereplő követelményeknek. Ezek a hajók együtt haladnak a flottával és minden szervezett vagy fakultatív eseményen részt vehetnek.

A verseny tervezett útvonala

* A nyitó ceremónia és a verseny rajtjának helyszíne Málta.
* A verseny keleti irányba indulva kerüli meg Afrikát.
* Az AEC-projektben való részvételre az alábbi afrikai országokat kértük fel (a tervezett hajózási sorrendben felsorolva):
o Egyiptom
o Eritrea
o Kenya
o Tanzánia
o Mozambik
o Dél-Afrika
o Namíbia
o Angola
o Kongo
o Gabon
o Egyenlítői-Guinea
o Kamerun
o Nigéria

o Benin
o Togo
o Ghána
o Elefántcsontpart
o Libéria
o Guinea
o Gambia
o Szenegál
o Marokkó
o Algéria
o Tunézia
o Líbia

* Ahol a nagy távolság vagy egyéb szempontok indokolják, egy országban több megálló is lehetséges.
* A verseny a rajt helyszínére, Málta szigetére fut be, valamint itt kerül megrendezésre a záró ceremónia is.

A végleges versenyprogramot – benne a pontos útvonallal – a Rendezőség 2010.06.01-jén teszi közzé.

A tervezett útvonalat itt tekinthetik meg.

Általános programterv

* Az ünnepélyes kezdet helyszíne Málta. A megnyitó ünnepségen részt vesznek az EU és az AU, valamint a résztvevő országok képviselői és meghívott VIP vendégek.

* Az egyes megállók általános programja:
o az előző versenyszakasz befutója;
o kikötői ünnepség, a fogadó ország bemutatkozása, kulturális bemutatója az ország vezetői és meghívott vendégek részvételével, a helyi EU-delegáció munkájának ismertetése, eredményhirdetés, party;
o legénység cseréje (ahol szükséges), hajók felkészítése a következő szakaszra;
o fakultatív kulturális és turisztikai programok;
o a következő versenyszakasz hajózási előkészületei (tájékoztatók, készletezés);
o a következő szakasz rajtja;

* A verseny zárása:

Az AEC záróeseménye a rajt-cél helyszínén, Máltán kerül megrendezésre. Itt hirdetjük ki az AEC verseny végső eredményét. Az ünnepségen az afrikai és európai kultúrát, azok kapcsolódását bemutató kulturális programok, illetve koncertek is lesznek.
 
 
Miért jó katamaránozni?
LG 32LE5300 LED televízió A portál azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtson Önnek a hajóbérlésben, útitárs keresésben, hajóskapitány választásban. Az oldal függetlenségét az bizonyítja, hogy törekszünk partnerként kapcsolatot létesíteni az összes a Magyarországon található tengeri hajóbérléssel foglakozó céggel. Hajóbérlés! Önnek nem kell egyesével felkeresnie a hajó charter cégeket, elég kitöltenie egy adatlapot, mi továbbítjuk a rendszerünkben található összes hajóbérlettel foglakozó cégnek, melyek ajánlatából Ön kiválaszthatja a legjobbat. Útitárs keresés! Sokan vannak, akik elmennének hajózni, de kevesen vannak egy hajóhoz. Mi megpróbáljuk összehozni a hajózni vágyókat, hogy ne kelljen lemaradniuk egy egész életre kiható élményről. Hajós kapitány (Skipper)! Nem ismer senkit, aki rendelkezik a megfelelő jogosítvánnyal, tapasztalattal a kiválasztott vízterületen. Ebben próbálunk segíteni, a folyamatosan bővülő adatbázisunkból Ön kiválaszthatja, fénykép, önéletrajz, vitorlás múlt alapján az Önnek legszimpatikusabb skippert. Ne feledje nálunk állandóan Boat Show van!
main_site_boat